18.01.2021 Nyt Corona testcenter i Agerbæk

Coronatest uden tidsbestilling i Agerbæk

Fra tirsdag d. 19. januar kan borgerne blive kviktestet for Covid-19 fire nye steder i Varde Kommune. De fire steder er Varde, Ølgod, Agerbæk og Outrup. Dermed bliver der lettere adgang for borgerne i Varde Kommune til at blive testet for coronavirus.

I Varde og Agerbæk parkerer Falck en testbil på p-pladsen ved det tidligere Varde Hjertecenter og på p-pladsen ved det gamle bibliotek i Agerbæk. Bilen kommer henholdsvis tre og to dage om ugen. I Outrup og Ølgod er det også Falck, der kommer til at teste borgerne. Det sker henholdsvis tre og to dage om ugen hos Outrup Golfklub og på Nobias Sales Academy.

Teststederne er uden tidsbestilling, og borgerne kan blive testet i tidsrummet mellem kl. 13 og 18 alle dage (12-17 i Varde fredag). Det er vigtigt, at borgerne bærer mundbind og holder to meters afstand til andre.  Hvis testen er positiv, ringes borgeren op indenfor 30 minutter. Herefter overdrages svaret til Statens Serum Institut og smitteopsporingen. Ved et negativt svar gives der ingen tilbagemelding.

“Som kommune er vi glade for, at vi nu kan imødekomme borgernes ønske om at have nemmere adgang til covid-19 test. Med de fire nye teststeder får de fleste borgere kortere til at blive testet, og vores håb er, at det kan være med til at bryde endnu flere smittekæder”, udtaler Hanne Josefsen, der er  sundhedschef ved Varde Kommune:

Du må ikke have symptomer på Covid-19, hvis du benytter sig af kviktest. Er du nær kontakt til en smittet eller har symptomer, skal du benytte en såkaldt PCR-test, der bestilles gennem www.coronaprøver.dk.

Her i Agerbæk så er det altså ved det gamle bibliotek på Kærvej 2, at du fremover kan få foretaget en kviktest tirsdage og torsdage fra kl. 13-18.

Modsatrettede interesser bremser udviklingen i Agerbæk

Agerbæk er fuld af værdier og potentialer. Jeg håber byens borgere og kommunen i fælles dialog kan finde løsninger, der kan indfri potentialet og genstarte udviklingen af Agerbæk.
Sådan starter byrådsmedlem og borgmesterkandidat for Venstre Lise Berner et indlæg  på Ugeavisen.dk lørdag.

Agerbæk er et oplagt sted at bosætte sig, når man som børnefamilie leder efter et sted, hvor børnene har en hverdag med tryghed, trivsel og leg i fokus. Og efter tiden i Børnehuset er der udsigt til en skolegang i Agerbæk indtil afgangseksamen. Potentialet er stort for at tiltrække familier, der ønsker en tryg og nær barndom i Agerbæk for børnene. Samtidig har Agerbæk en beliggenhed, der gør det muligt forholdsvis let og hurtigt at komme til en arbejdsplads i vores eller en nabokommune.

Kommunen har sørget for at afsætte midler til udvikling af Agerbæk – både i form af indsatser for bosætning og til flere byggegrunde. Hvis det står til mig, skal vi nu i fællesskab – Agerbæk Sogneforening, Udviklingsråd Helle Øst, Agerbæk Udvikling, og øvrige interesserede borgere i samarbejde med kommunen – skabe handleplaner for, hvordan vi kommer i gang og kommer i mål med den videre udvikling.

Det er en udfordring for den videre udvikling i Agerbæk, at der er forskellige og tilsyneladende modsatrettede interesser for udviklingen. Det er vi nødt til at være i dialog om. For ellers bliver det ikke muligt at forene de forskellige visioner, hensyn og behov.

Hvor længe BaneDanmark har tænkt sig at stå på bremsen for udvikling i Agerbæk ved ingen. Men udvikling og vækst i Agerbæk er en vigtig brik i det samlede puslespil, der har en hel kommune i vækst som billede. Og derfor skal vi i fællesskab træde på speederen. Det kræver, at vi taler sammen og finder fællesmængden i de forskellige løsningsforslag, slutter Lise Berner.

Ny instagram-konto til Agerbæk By

Agerbæk by har fået ny Instagramkonto, hvor du kan finde billeder fra natur, kultur, faciliteter og begivenheder i Agerbæk. Det er Jesper Christiansen, der er initiativtager til Instagramprofilen, der skal være med til at vise byens ansigt og kvaliteter til bl.a. tilflyttere, gæster og endagsturister og samle minder for fremtiden. Instagram er det største sociale medie for billeddeling i verden, så selvfølgelig skal Agerbæk også være repræsenteret her. Er du ny på instagram, så kan du downloade app’en gratis der, hvor du henter dine mobilapps. Du finder Agerbæk By ved at søge efter Agerbækby eller efter #agerbækby.

Kunne du tænke dig at være med til at dele billeder fra Agerbæk, så send Jesper Christiansen og Agerbækby en besked på Instagram. Der er altid plads til flere bidragsydere.

Tak til vores samarbejdspartner

Stor tak til vores trofaste samarbejdspartner Min Købmand Agerbæk der gør det muligt at producere og drive Agerbæk Podcast. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *