18.10.2020 Agerbæk Podcast

Nye klubdragter til Agerbæk SF

Agerbæk SF har fået nye klubdragter. Foreningens aktivitetsformand Jan Fyhn skriver således på Facebook, at den nye klubdragt er opdateret til nyeste model, og at den kan prøves og bestilles hos tøjbutikken Hr. P i Grindsted. Du kan købe to forskellige sæt der begge koster 375 kr for børn og 450 kr for voksne.

Vælger du at få påtrykt sponsorlogoer på ryggen, sparer du 100 kr pr. sæt, så prisen er bare 275 for børn og 350 for voksen. Der er mulighed for navnetryk for en merpris på bare 25 kr. Sæt et består af træningsbuks og sweatshirt med lynlås i halsen mens sæt to består af træningsbuks og hættetrøje.

Du kan se designet her:

Allehelgen i Agerbæk Kirke

– Søndag d. 1. november markerer vi Allehelgen ved, at vi i gudstjenesten tager os tid til at mindes vores døde. Derfor sender jeg hermed en speciel invitation til alle jer, som har mistet en af jeres nærmeste siden Allehelgen søndag sidste år.

Sådan skriver sognepræst Søren Lydeking Pedersen på Agerbæk Vester-Starups facebookside.

Allehelgen er en gammel skik, og mange kirker landet over holder fast i denne tradition ved at bruge dagen til at sende en særlig tanke og tænde et lys for de mennesker vi ikke har blandt os længere.

Ved gudstjenesten vil jeg læse navnene op på dem, som er begravet eller bisat fra Kirken i løbet af året, og jeg vil gerne bede dig, som står som anmelder, om at indbyde og give besked til andre blandt familie eller venner, som måtte have lyst til at deltage, så I også ved denne lejlighed kan være sammen om mindet.

I tilfælde af,at nogen af jer ikke ønsker afdødes navn nævnt i kirken på Allehelgens dag, bedes i give besked om dette.

I Agerbæk Kirke afholder vi gudstjeneste kl 11.00 og kl. 16.30 og i Starup Kirke kl. 9.30 og 15.00.

NB! PGA situationen omkring COVID-19 vil vi meget gerne have, at i tilmelder jer, og oplyser hvor mange i kommer på sop@km.dk eller ved at ringe på 30323648.

Såfremt anmelderen af et dødsfald ikke er medlem af folkekirken, vil man ikke modtage et brev.

Og det skriver altså sognepræst Søren Lydeking Pedersen.

GRATIS kursus: Fængende tekster og gode billeder

Udviklingsrådet Helle Øst har i samarbejde med hjemmesideleverandøren “Ruban” arrangeret en serie af kurser i synliggørelse. Der er hyret en professionel journalist og en fotograf til at undervise på kurserne. Her kan du lære, hvordan du synliggør dit lokalsamfund, sportsforening, lokalarkiv, støtteforening, jagtforening, kirkelige organisation, skole, børnehave, spejderklub, virksomhed, pensionistforening, partiforening osv. Det handler om, at du får formidlet de gode historier. Det er vigtigt for den lokale udvikling.

På kurserne kan du møde andre lokale, der også arbejder med borgerjournalistik og foto. Her kan I sammen udveksle erfaringer med hinanden. Alle foreninger, institutioner, virksomheder og enkelt personer kan deltage i kurserne. Du behøver ikke være medlem af en forening. Blot du har lyst og interesse for at skrive eller lave billeder og video. Måske – der bor en skribent, redaktør, fotograf eller webmaster gemt i dig? Kurserne er gratis. Det er Ruban som betaler og arrangerer kurserne. De har fået 200.000 kr. i midler, som til dels kommer fra LAG Fanø-Varde (Lokale Aktions Grupper). Derfor er alt betalt!

Nogle af kursusforløbene er allerede igang, mens andre starter op i løbet af de næste par uger. Vil du vide mere om de forskellige muligheder for at dygtiggøre dig inden for eksempelvis historiefortælling, foto og videooptagelse, billed- og videoredigering mv, kan du vinde mere info på www.helleoest.dk eller via mail til claus@vestland.dk

Old news fra Agerbæk Lokalarkiv

I dag med en nekrolog skrevet i forbindelse med at en af byens toneangivende erhvervsmænd, da han gik bort i 1989.

– En af Agerbæks største igangsættere, Heinrich Hagedorn Ludvigsen, Bredgade, er død i en alder af 71 år.

Heinrich Ludvigsen var søn af Vilhelm Ludvigsen, som i sin tid kom til Agerbæk og startede møbelfabrikken. Tre sønner, hvoraf Heinrich var den ene, kom sidst i 1940’erne med i fabrikken, og de tre overtog til sidst det hele. De havde hver deres stærke side, og Heinrichs lå især på det økonomiske felt. Han var en dynamisk leder, og fabrikken udviklede sig fra at være en beskeden virksomhed til at have mere end 100 ansatte i dag. Heinrich Ludvigsen var typen, der aldrig kunne læne sig tilbage. Han var konstant i gang med nye projekter, og sammen med sine brødre var han bl.a. med til at starte Dansk Styropack, som siden blev afhændet til Shell. Heinrich har også været dambruger, haft frysehuse og været med i en asfaltfabrik. Hans aktivitet prægede egnen, og de mange arbejdspladser han skabte på fabrikken i Agerbæk, var med til at få nye folk til at slå sig ned i byen.

Heinrich Ludvigsen fortsatte sit arbejde omtrent til det sidste. Han havde et usædvanligt godt indblik i, hvad der rørte sig i industrien. Bl.a. gennem en bestyrelsespost i Industriens Real Kreditfond fik han en stor berøringsflade til andre virksomheder. Arbejdet var hans hobby, og det optog en meget stor del af hans tid. En af de største oplevelser Heinrich havde, var da han i 1970’erne modtog en international industripris, som kun uddeles en gang årligt. Han fik prisen overrakt på præsidentpaladset i Rom. I sine yngre dage var han meget optaget af flyvning og havde selv både certifikat og fly.

Heinrich Ludvigsen var en dygtig forretningsmand, men i alt hvad han foretog sig havde han hjertet på rette sted. Han engagerede sig i andre menneskers ve og vel og støttede ofte sociale formål, f.eks. spejderne, men altid anonymt.

Heinrich Ludvigsen efterlader sig sin hustru Dagny og fem børn, to sønner og tre døtre.

Vil du lære at lave podcast og radio?

Kunne du tænke dig at lære at lave podcast og radio eller har du en lille journalist i maven og vil være med til at skrive eller formidle de gode historier fra vores dejlige by? Så er det nu, du har muligheden for at komme med på holdet. Kontakt mig på tlf 24806660 eller mail@jespercc.dk for at høre mere om mulighederne. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Tak til vores sponsor

Stor tak til vores trofaste sponsor Min Købmand Agerbæk der gør det muligt at producere og drive Agerbæk Podcast.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *