31.05.2020 Varde Podcast

31.05.2020 Varde Podcast

Nyhederne fra Radio Varde 31.05.2020

FDF
I denne udgave af nyhederne fra Radio Varde kan du bl.a. møde kredsleder Susanne Harder Lorenzen fra FDF i Agerbæk. Hun fortæller om, hvordan de i FDF håndterer de mange påbud og retningslinier forbundet med at åbne FDF aktiviteterne igen.

Varde Løbemotion
En anden forening der er igang igen er Varde Løbemotion, der havde første træningsaften den 11. maj. På sin facebookside skriver Varde Løbemotion at der langt om længe er givet grøn lys for, at de så småt kan genoptage løbesæsonen. Meget er som det plejer, men desværre ikke alt! Hør hvordan man skal forholde sig til sikkerhed og corona-situationen, når man er løber i Varde Løbemotion i nyhederne her.

Tom Arnt Thorup
Byrådsmedlem for Borgergruppen, Skoleleder Tom Arnt Thorup er kommet i vælten efter han til Jyske Vestkysten forleden opfordrede til civil ulydighed. Rejs ud – corona er et livsvilkår ligesom influenza. Jeg rejser til Sydfrankrig med min familie uanset hvad statsministeren og sundhedsmyndighederne siger!

Hør interview som JV har lavet med byrådsmedlemmet her i nyhederne fra Radio Varde og hør, hvordan hans udtalelser er blevet taget imod af kommunens borgere.

Regionsrådet
I den forgangne uge sagde et enigt regionsråd ja til en strategi, som blandt andet skal være med til at få flere unge til at uddanne og bosætte sig i regionen. Derfor har unge fra regionen også været med til at komme med ønsker og gode idéer til strategien. Regionsrådet har således vedtaget strategien for regional udvikling, “Fremtidens Syddanmark”, som lægger skinnerne for de næste fire års udvikling i regionen og har FN’s verdensmål som ramme. Hør mere om strategien i nyhederne fra Radio Varde her i podcasten.

Frelloskolen
I fredags var der rejsegilde på Frelloskolen hvor 900 vardensiske folkeskoleelever i august 2021 møder ind til et nyt skoleår på en helt ny skole. Det fortæller GoVarde.dk. Og det bliver en skole, der langt fra er som andre skoler i kommunen. Til rejsegildet benyttede flere af de fremmødte gæster sig af lejligheden til at sige et par ord om både den spændende skole og om processen omkring skolebyggeriet. Hør hvad de sagde i podcasten her.

Områdeplan i Agerbæk
Hør her i Varde Podcast om den onmrådeplan for Agerbæk, som Udvalget for Økonomi og Erhverv i Varde Kommune den 27. maj 2020 har godkendt forslag til og har sendt i 4 ugers høring.
Områdeplanen i Agerbæk tager udgangspunkt i nedlæggelse af jernbanen, fastholdelse af viadukten og etablering af en sti for bløde trafikanter gennem byen og de muligheder der opstår for at skabe forbindelser på tværs af det tidligere banetrace.
Derudover beskæftiger planen sig med nye centrale byggemuligheder bl.a. på Kartoffelcentralen og aktivering af torvet.
Områdeplanen kan findes på Varde kommunes hjemmeside samt på agerbæk.dk
Bemærkninger til forslaget kan indsendes til Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde eller mail planogby@varde.dk senest den 28. juni 2020.

Du kan i Varde Podcast i denne uge også høre om projekt ny legeplads i Alslev og om en restauration i Varde, der har fået frakendt sin alkoholbevilling.

Besøg vores partner Fede Priser her

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *