09.11.2020 Agerbæk Podcast

Nye byggegrunde på vej i Agerbæk

Radikal politiker og byrådsmedlem Holger Grumme bragte i Jyske Vestkysten forleden følgende læserbrev:

– Ved budgetforhandlingerne sidste år foreslog Radikale Venstre at få belyst de infrastrukturelle og byplanmæssige muligheder i forbindelse med nedlæggelsen af Bramming-Grindsted-banen – hvilket blev imødekommet. Det resulterede i områdeplanen for Agerbæk, der netop er vedtaget i udvalgene for Plan og Teknik samt Økonomi og Erhverv. Rigtig mange har deltaget i arbejdet hermed og tak for jeres input og bemærkninger til planen. Et af elementerne i planen var en eventuel nedlæggelse af viadukten i Agerbæk by. Høringssvarene viste på ingen måde et entydigt svar på, hvad indbyggerne i Agerbæk foretrækker, og udvalgene har derfor bedt forvaltningen om at komme med et bedre grundlag for at kunne træffe en endelig beslutning. Selv om områdeplanen således er vedtaget, er der altså ikke truffet beslutning om viaduktens fremtidige skæbne.

Det er der til gengæld om byggegrunde. Både Venstre og Radikale Venstre frembragte ved dette års budgetforhandlinger ønsket om midler til nye byggegrunde i Agerbæk. Ønsket blev imødekommet, og der er nu afsat midler til jordkøb og igangsættelse af arbejdet i 2021. Dette, kombineret med at der igen blev afsat midler til realisering af byudviklingsplanerne, skaber et godt grundlag for energi og vækst, og det bliver spændende at følge udviklingen de kommende år.

Gratis foredrag om indlandsisen

Agerbæk Bibliotek inviterer tirsdag den 24,. november til et spændende foredrag om indlandsisen. Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og gemmer stadig på mange hemmeligheder. Hør om forskernes nylige fund af meteorkrater under isen og om den globale opvarmnings påvirkning af indlandsisen – overlever indlandsisen, eller er den dødsdømt? Foredraget er ved professor i kvartærgeologi, Nicolaj Krog Larsen, og professor i geofysik, David Lundbek Egholm.

Arrangementet foregår Tirsdag den 24. november 2020, kl. 19.00 – kl. 21.00 ved Agerbæk Bibliotek. Foredraget er gratis men forhåndstilmelding er nødvendig og det kan ske via link fra bibliotekets hjemmeside.

Julehjælp til trængte familier i Agerbæk og omegn

Er du og din familie i en særlig økonomisk trængt situation. Har du børn under 18 år og bor du i Gl. Helle kommune, ja så har du mulighed for at få julehjælp fra Røde Kors Helle. Vi samarbejder med med Varde kommune , så henvend dig der – de foretager en økonomisk vurdering og sender ansøgningen videre til os. Det skriver Røde Kors Helle på sin facebookside.

Keld og Hilda kommer til Helle Hallen

Årets store julefest i Helle Hallen er desværre aflyst pga Corona. I stedet har Helle Hallen og Helle Idrætssamvikre planlagt et andet stort koncert-arrangement til afholdelse den 9. marts. Her kommer ingen ringere end Keld og Hilda Heick forbi på deres store jubilæumsturne. Programmet starter kl. 17.30 med velkomst og fællessang med Holger Grumme. Efter spisning fra 18-19 går Keld og Hilda på scenen en time inden kaffepausen, hvorefter aftenen slutter med endnu en halv times fællessang. Biletterne, der koster 350 kr inkl. musik og forplejning, kan købes i Helle Hallen.

Old News om Agerbæks udvikling fra 1962-1982

Hør i dagens udgave uddrag fra bogen Fåborg Sogns Historie, hvor jeg fortæller om udvikling af Agerbæk i perioden 1962-1982. Særligt fokus er udvidelse af byen med masser af nye byggegrunde samt erhvervsudvikling på Nørremarken.

10 % rabat på stofmundbind

Agerbæk Podcasts samarbejdspartner 55Nord.dk forhandler 3-lags stofmundbind i økologisk bomuld. Stofmundbindene kommer i flere farver. 55Nord har også ansigtsvisirer og engangsmasker. Du finder det hele, hvis du klikker dig ind her. Angiver du rabatkoden kh5 i rabatkodefeltet, får du 10 % rabat på din ordre!

Tak til vores sponsor

Stor tak til vores trofaste sponsor Min Købmand Agerbæk der gør det muligt at producere og drive Agerbæk Podcast.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *