02.11.2020 Agerbæk Podcast

10 % rabat på stofmundbind

Agerbæk Podcasts samarbejdspartner 55Nord.dk forhandler fairtrade-producerede 3-lags stofmundbind i økologisk bomuld. Stofmundbindene kommer i farverne hvid, sort og navy og koster kun 149 kr for 5 stk. Hvis du klikker dig ind her og angiver rabatkoden kh5, får du 10 % rabat på din ordre!

Agerbæk Motorcentrum søger mekaniker

Agerbæk Motorcentrum søger en dygtig og erfaren mekaniker, som kan indgå i teamet på Nørremarken i Agerbæk. Således skriver Agerbæk Motorcentrum på sin facebookside: Vi forventer, at du: – Er udlært mekaniker og har brancheerfaring.

– Kendskab til fejlfinding og testudstyr
– Har B-kørekort
– Har stor ordens- og kvalitetssans
– Er serviceminded og god til kundekontakt
 
Vi kan tilbyde:
– En arbejdsplads hvor der er højt til loftet
– Et moderne værksted
– Fleksibilitet
– En spændende og afvekslende hverdag
– Løn efter kvalifikation med pensionsordning

Hvis du er interesseret i en ny hverdag som en del af vores team, så send hurtigst muligt din ansøgning til os. Til den rette kan en stilling som leder af værkstedet tilbydes. Ansøgning kan afleveres personligt eller sendes til Agerbæk Motorcentrum på: salg@agerbaekmotorcentrum.dk

Tina Agergaard Hansen melder sig som borgmesterkandidat

Næste år er der kommunalvalg og lige nu er de forskellige partier igang med at finde deres opstillingskandidater til byråd og borgersterpost. Vardes fungerende venstreborgmester Erik Buhl meddelte for et par uger siden, at han ikke genopstiller som kandidat til borgmesterposten, men om det er grunden til, at Tina Agergaard Hansen, der er samlevende med Agerbæks byrådskandidat Poul Rosendahl fra Venstre, fornyligt har skiftet fra Dansk Folkeparti til netop Venstre, vides ikke. Men i den forgangne uge blev Tina Agergaard Hansen, kort efter sit skifte til Venstre, valgt som Venstres spidskandidat for Venstre i Ølgod. Borgmesterkandidaten skrev efterfølgende på sin facebook:

“Tusind tak til alle for opbakningen og det fine fremmøde💐 Jeg fik en opfordring fra bestyrelsen ti, at melde mit kandidatur til borgmesterposten, og med den opbakning jeg mødte lokalt, både igår og fra andre steder, er jeg ikke i tvivl. Jeg brænder for lokalpolitik og for at gøre en forskel. Det daglige arbejde med at holde Varde Kommune velfungerende er utrolig spændende. Med mine 7 år i byrådet, heraf de 3 som udvalgsformand, har jeg været med til at rejse nye dagsordener, og set resultater blive fulgt til dørs. Den erfaring og indsigt i “maskinrummet” har givet mig lyst til mere. Jeg ønsker derfor, i samarbejde med de gode kræfter, der er i partiet, at stå i spidsen for Varde Kommune efter KV21 og byder derfor ind som borgmesterkandidat.”

Torsdagsholdet mangler pyntefyr

Torsdagsholdet mangler fyr til at pynte på torvet med. Er der en venlig sjæl, som har mulighed for at sponsorere dette? På forhånd tak. Henvendelse til Ingrid Ankersen på telefon 51902842 eller Rita Jensen på telefon 60310512.

Badmintontræning starter i Agerbæk multihal

“Så starter BADMINTON TRÆNINGEN for alle UNGE spillere. Vi træner hver torsdag fra kl. 17.30 til kl. 18.45 i Agerbæk Skoles nye multihal. Første træningsdag er torsdag d. 29. oktober 2020. Træningen henvender sig til aldersgruppen 2. klasse til 7. klasse.” Således skriver Agerbæk SF på sin facebook-side.

“Er du ny spiller, så er der mulighed for at låne en ketsjer, så du kan finde ud af, om det er noget for dig. Der er nogle praktiske ting, som vi skal gør opmærksom på. Skolens døre låses kl. 16.00, så vi skal anvende kode for at kunne komme ind. Badminton afdelingen vil være på skolen de første par gange og sørge for at spillerne kan komme ind, så vi opfordrer til, at I kommer i tidsrummet 17.15 til 17.30. Spillerne skal oprettes i skolens system, således at de selv kan logge sig ind. Spillerne vil modtage en vejledning den 29. oktober, så I ved, hvad det kræver. Vi følger Agerbæk SF’ vejledninger og Agerbæk Skoles retningslinjer omkring Covid19, så spillerne bedes være omklædt hjemmefra og bedes forlade skolen hurtigst muligt efter træningen. Vi glæder os rigtig meget til at se jer”

Hilsen Badmintonafdelingen i Agerbæk SF.

Old News om besættelsen i Agerbæk

Agerbæk Lokalarkiv har på sin hjemmeside pt fokus på Agerbæk under besættelsen. Her kan du bl.a. læse følgende: De første år af besættelsen mærkede man ikke meget til tyske soldater i Agerbæk. Det var mest manglen på varer og rationering samt mørkelægningen og udgangsforbud, der prægede dagligdagen. Den 10. november 1942 var der fest i Agerbæk skole. Den nye skole med de nye klasseværelser, skolekøkken, sløjd, lærerindebolig, gymnastiksal med omklædningsrum og bad blev indviet. Man beundrede de nye lokaler og glædede sig over, at børnene nu rigtig kunne nyde deres skoletid i denne dejlige bygning.

Den 20. december 1943 holdt en tysk militærbil i skolegården. To tyske officerer gik rundt og undersøgte det hele. Den 30. december kom fortroppen på en snes mand kl. 8 om morgenen med denne besked: Hele skolen skal være ryddet til kl. 11. Hele inventaret blev i huj og hast slæbt ud. Om aftenen var der ordentlig halløj i skolen. Soldaterne svirede og skød, så man troede, de var mindre vel forvarede. Den 3. januar 1944 kom så hele styrken. Nu var storheden snart gået af skolen. Soldaternes sømbeslåede støvler trampede ind med sand og snavs på de nye gulve.

Med varierende antal var skolen belagt med soldater til 1. januar 1945. I dette tidsrum blev skolen benyttet som autoreparationsværksted og køreskole for de nærliggende kvarterer. Gymnastiksalen blev benyttet til depot for alt, lige fra undertøj, reservedele, geværer og ammunition til kasserede træskamler.

Fra 1. januar 1944 til 27. januar 1944 stod skolen fri. Så blev den i 3 dage brugt af soldater på gennemrejse fra Nordfinland. Efter 1. februar blev skolen gjort ren og atter taget i brug som skole. Fra tid til anden kom der indtil en snes soldater og boede i lærerindelejligheden. De var sabotagevagter på banelinien. Men ellers var skolen fri til den 23. april 1945. Da kom der er ny sending soldater. Omtrent samtidig kom der 125 flygtninge. Den 7. maj 1945 rejste soldaterne med fuld oppakning af deres private ting. Derimod lod de en stor del udrustning ligge sammen med deres skrammel. Sidst i juni måned blev flygtningene overført til Oksbøl, og så var skolen i Agerbæk fri, men i en meget sørgelig forfatning. Kommissionen til bedømmelse af skader forvoldt af tyske soldater udtalte, at det var noget af det værste, de havde set.

I den tid tyskerne besatte skolen blev børnene undervist i missionshuset og i et snedkerværksted i Sønderbyen. Der blev givet undervisning i de almindelige skolefag med så nogenlunde timetal, men sløjd, husgerning, håndgerning, naturhistorie, fysik og gymnastik måtte slettes af timeplanen.

Tak til vores sponsor

Stor tak til vores trofaste sponsor Min Købmand Agerbæk der gør det muligt at producere og drive Agerbæk Podcast.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *