Nye lejligheder på vej i Agerbæk

Udlejningshuse.dk leverer nøglefærdige feriehuse på bare 60 dage

Mange danskere har under corona-pandemien valgt at investere i et sommerhus. En af de virksomheder der mærker det, er byggefirmaet udlejningshuse.dk, der har base i Agerbæk. Virksomheden der blev etableret i 2020 har kontor i PowerTower Helles kontorfællesskab i den tidligere Andelskasse på torvet og har allerede nu 4 ansatte. I påsken var der godt gang i firmaets aktiviteter ved Kvie Sø, hvor der var fremvisning af både hus og grunde, som firmaet har til salg ved søen. Jeg fangede dem på en lidt dårlig mobilforbindelse, for at få en snak med dem om deres koncept. Hør interviewet med udlejningshuse.dk i podcasten.

Nye lejligheder på Jernbanegade i Agerbæk

Der er nye lejligheder på vej i Agerbæk. Det er Bent Thykjær, der har planer om at opføre et lejlighedsbyggeri med ca 8 lejligheder på den gamle busgrund på jernbanegade. Lejlighederne bliver efter sigende 60, 80 og 100 m2 store, så der er noget at vælge imellem for flere målgrupper. Lejlighedsbyggeriet kommer i kølvandet på den områdeplan som Agerbæk Udvikling sammen med Varde Kommunes arkitekt og byplanlægger og med indspark fra byens borgere har udformet og lancerede tidligere på året og hvor der netop blev foreslået lejlighedsbyggeri på denne placering. Borgerforeningen der har lejet en del af garagebygningen på grunden er derfor blevet opsagt fra lejemålet og er nu på udkig efter et nyt sted til opbevaring af julebelysning, fejemaskine og andet grej. Og mon ikke det nok skal lykkes dem at finde tag over hovedet et sted i byen. I hvert fald er det dejligt, at der nu er nye lejligheder på vej i Agerbæk.

Helle FC savner økonomisk opbakning fra Varde Kommune til ny kunststofbane

Med 1,5 millioner i ryggen fra idrætsforeningerne bag Helle FC er en kunststofbane ved Helle Hallen et skridt tættere på realisering. Initiativtagere håber på at Varde Kommune vil bidrage med et lignende beløb, der kan sikre bedre træningsfaciliteter for fodboldspillere i den østlige del af kommunen. Det skrev  Ugeavisen i en artikel forleden.

Den hidtil eneste kunststofbane i Varde Kommune ligger ved Varde Fritidscenter og blev opført i 2012, men en gruppe foreninger i samarbejde med Helle Hallen ønsker at opføre endnu en bane ved Helle Hallen, som ligger mere fordelagtigt for de mange fodboldspillere i den østlige del af kommunen.

– “Ideen med kunststofbanen da man lavede den i 2012 var, at den kunne dække behovet i Varde Kommune. Men det er snart 10 år siden, og behovet har ændret sig væsentligt undervejs,” siger centerleder i Helle Hallen Peder Foldager, der længe har haft en kunststofbane på ønskelisten.

Helle Idræts Samvirke oprettede tilbage i 2018 en arbejdsgruppe der skulle behov og mulig finansiering. Den beregnede pris for banen lyder på 4,9 millioner, men Helle Hallen har to gange fået afslag om hjælp til finansieringen. De seks moderklubber bag Helle FC vil tilsammen bidrage med 1,5 million, og Helle Hallen med 500.000. Sammenslutningen håber, at Varde Kommune vil bidrage med yderligere 1,5 million kroner, og finde de resterende 1,4 millioner gennem fonde, puljer og privatbidrag. Men nu, med opbakning fra det nye ungdomssamarbejde Helle FC, som er en fusionering af seks fodboldklubber i det gamle Helle Kommune, håber Peder Foldager og sportschef i Helle FC Kim Jensen, at planerne endelig kan realiseres.

– “Hvis vi skal have en succes med Helle FC på den lange bane, så skal vi have nogle bedre faciliteter, så vi kan fastholde vores unge medlemmer,” siger Kim Jensen.

Helle FC har omkring 180 medlemmer i rækkerne u11 til u19, og når de yngre årgange bliver indlemmet i samarbejdet, regner Kim Jensen med at tallet vokser til 250. Et antal, som Kim Jensen frygter vil mindskes, hvis ikke klubben kan tilbyde spillerne at spille udendørs fodbold i våde og kolde perioder.

– “Vi ser, at folk falder fra henover vinteren, hvis ikke vi har noget udendørs at kunne tilbyde dem, siger Kim Jensen, og Peder Foldager tilføjer: Man kan ikke sende et u11-hold til Varde og træne klokken 20.30 om aftenen. Det er utopi at tro, at det kan fungere,” siger Peder Foldager.

Kunstgræsbanen skal bygges på fodboldbanen ved siden af Helle Hallen og ud til Vrenderupvej, midt mellem de seks indrætsforeninger som udgører Helle FC. Folkene bag projektet pointerer, at banen også vil stå til rådighed for andre klubber i en østlige del af kommunen såsom Skovlund/Ansager, der har langt ind til Varde. Kim Jensen mener, at Varde Kommunes plan om at ville være foreningskommune nummer 1 også forpligter til at styrke foreningslivet uden for Varde.

– “Varde Kommune har været ude og sige, at de vil være foreningskommune nummer 1. Men det kan de jo ikke være med én kunststofbane. Vi er seks klubber, der er gået sammen om indsatsen. Hvis ikke det kan lade sig gøre her, så kan jeg næsten ikke se hvor det ellers skulle være henne,” udtaler Kim Jensen.

Den mest almindelige type af kunstgræsbane i Danmark i dag er en såkaldt 3. generations bane, som er under mistanke for at kunne forurene grundvandet med skadelige stoffer og for at sprede mikroplast i naturen. Derfor vil initiativtagerne bygge en moderne bane, der er miljømæssigt gennemtænkt, hvilket de også skal, da Helle Hallen ligger i et drikkevandsområde.

– “Vi skal ud med gummigranulatet, og ind med nogle andre ting. Sand, eller måske endda olivenkerner. Det kan vi fintænke, når vi har fået mere samling på pengene,” fortæller Peder Foldager.

Vigtigst af alt for Peder Foldager er, at banen lige akkurat skal løbe i 0 for Helle Hallen, så det bliver så billigt som muligt for klubberne at anvende den, og derfor er han også villig til at finde penge til driften ved at nedlægge andre baner.

Ifølge Peter Foldager har kommunen oplyst, at det koster 25.000 årligt for kommunen at holde en græsfodboldbane kørende. Helle Hallen og Helle FC er villige til at tage mindst tre fodboldbaner ud af drift, hvis driftstilskud i stedet kunne gå til kunststofbanen uden merudgifter forbundet for kommunen.

– “Der er en køreplan, vi mangler bare grønt lys fra kommunen. Det er afgørende for, at det lykkes. Vi har allerede fået taget jordbundsprøver på banen, og skal til at indhente konkrete tilbud fra virksomheder. Vi forbereder alle facetter af det, som vi kan,” siger han.

Tak til vores sponsorer

Stor tak til vores samarbejdspartnere Min Købmand Agerbæk og Agerbæk Motorcentrum, der gør det muligt at producere og drive Agerbæk Podcast. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *