Ny film om Agerbæk og stjernespækket vandreforestilling på vej

Ny film om Agerbæk som bosætningsby

Agerbæk er sammen med 11 andre byer Varde Kommune udpeget som bosætningsby. Det betyder, at kommunen har ekstra fokus på Agerbæk og at der udover kommende udstykning af nye byggegrunde også ofres ressourcer på øget promovering af byen og de kvaliteter, vi har her i Agerbæk. Forleden var jeg sammen med en fotograf fra et produktionsselskab rundt i Agerbæk-området for at lave optagelser til en kommende reklamefilm for Agerbæk som bosætningsby. Vi besøgte blandt andet skolen, biblioteket, FDF, fodboldstadion, tennis og padel-anlægget, Agerbæk skov og mountainbikespor, lokale butikker, Helle Hallen, brandstationen, akutbilstationen og meget mere. Det hele skal nu koges ned til en kort film på et par minutter, som vil kunne findes på Varde Kommunes hjemmeside, på Agerbæk.dk, på YouTube og andre steder, hvor vi kan markedsføre vores dejlige by. Da der er mange film, der skal optages og redigeres, forventer produktionsselskabet først at filmen er klar efter sommerferien.

Stjernespækket forestilling på vej

En spændende vandreforestilling med landskendte skuespillere er på vej i vores område. Baldersbæks stemmer hedder forestillingen, der er en udendørs vandreforestilling i lystanlægget Baldersbæk. Publikum vil vandre rundt og opleve Baldersbæks kunst blive vækket til live af Sonja Oppenhagen, Preben Kristensen, Kristian Grumme, Malene Beltoft Olsen, Lotte Andersen, Charlotte Fich og Anja Owe. Stedets unikke historie er omdrejningspunktet for seks fortællinger, der fremføres forskellige steder i anlægget.

Kristian Grumme Nielsen blev uddannet skuespiller fra Københavns Film & Teaterskole i 2016, og efter endt uddannelse blev han ensembleskuespiller i teaterkompagniet Partner in Crime, der har spillet forestillinger rundt i landet. På tv har Kristian Grumme Nielsen medvirket i tv-serierne Kriger og Historien om Danmark. Derudover medvirkede han i den anmelderroste kortfilm Tracking. Senest har Kristian Grumme Nielsen lagt stemme til Disneys nye tegnefilm Raya og den sidste drage. Han er født og opvokset i lokalområdet ved Baldersbæk, og han er idé og ophavsmand til forestillingen Baldersbæks stemmer.

Vandreforestillingen løber af stablen ved Baldersbæk :​

Lørdag den 28. august kl.13.00 & kl.16.30
Søndag den 29. august kl.13.00 & kl. 16.30
Lørdag den 11. september kl.13.00 & kl.16.30
Søndag den 12. september kl.13.00 & kl. 16.30

Læs mere og køb billetter på www.baldersbæksstemmer.dk

Billede lånt fra Baldersbækstemmer.dk

Graver efterlyser pårørende til afdøde

Graver ved Agerbæk Kirke Kim Schmidt skriver i kirkenyt, at der hvert år er gravsteder der udløber og opfordrer familie, venner eller pårørende til afdøde at tage kontakt.

”Det kan være en stor opgave at finde frem til nogen, der har relation dertil efter 20-30 år. Vi opsætter et lille skilt på gravstedet, hvor vi beder om hjælp til at finde frem til nogle pårørende. (pt. har vi to gravsteder på kirkegården, hvor vi efterlyser pårørende) Hvis vi ikke finder pårørende fjernes diverse planter mm. fra gravstedet og efter et år flyttes gravstenen i depot i et år, hvorefter stenen bortskaffes. Alle udløbne gravsteder affotograferes inden de slettes. Disse billeder gemmes på kirkegårdskontoret og en kopi afleveres til Agerbæk Lokal Histories Arkiv, fortæller graver Kim Schmidt, der også har en anden nyhed fra kirkegården:

”Vi har, som noget helt nyt, valgt at tilplante et areal midt på kirkegården med stauder og etårige sommerblomster. Det er tanken, når planterne forhåbentlig er kommet godt i vækst, at tilbyde besøgende på kirkegården, at man må plukke en lille buket og tage med til det gravsted man ønsker at besøge,” fortæller Kim Schmidt

Spændende fritidsjob hos Agerbæk Podcast

Kunne du tænke dig at være med til at lave nyheder og bringe reportager fra Agerbæk og resten af Varde Kommune? Har du en lille journalist i maven, er du glad for at skrive eller for at fotografere, er du godt til at lave video eller optage lyd eller synes du det fedeste er at redigere lyd og billeder til færdig video eller podcast? Så har jeg måske et lønnet fritidsjob, der er lige noget for dig. Timetallet er 2-6 timer om ugen alt efter, hvad du kan bidrage med. Skriv lidt om dig selv, hvad du interesserer dig for og hvad du kan bidrage med til video eller lydproduktion og send det til mig på mail@jespercc.dk – så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

Tak til vores sponsorer

Stor tak til vores samarbejdspartnere Min Købmand Agerbæk og Agerbæk Motorcentrum, der gør det muligt at producere og drive Agerbæk Podcast. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *