09.08.2020 Varde Podcast

09.08.2020 Varde Podcast

Nyhederne fra Radio Varde den 9. august 2020

KLIK HER for at få besked, når der er nye episoder af podcasten klar

Ansager Håndbold laver samarbejde med Ribe Håndboldklub
Ribe Håndboldklub og Skovlund Ansager Håndboldklub etablerer til sæsonen 20/21 holdfællesskab for 3. divisions damer under navnet SA Ribe HK. Det skriver de to klubber i en pressemeddelelse. Målet er at skabe et slagkraftigt hold, der kan spille med om oprykning til 2. division.

Det nye holdfællesskab kommer til at træne og spille kampe i både Ribe Fritidscenter og i Skovlund Ansager Hallen. En del af træningerne bliver sammen med Ribe HK’s talentfulde U19 piger, således holdet får stærk sparring og U19 pigerne vil få en masse læring fra de mere erfarne divisionsspillere. Samarbejdet er etableret på baggrund af, at Ribe HK står med licensen til et 3. divisionshold, men ikke har spillermaterialet til divisionshåndbold. SA HK har et stærkt spillermateriale, men efter det afbrudte samarbejde med Ansager IF og den mistede licens, måtte forvente at skulle starte op fra serie niveau.

”Vi har efter vores afbrudte samarbejde med Ansager IF vurderet på, hvilke muligheder vi kunne have for at fortsætte det stærke elitearbejde, som vi har etableret over de seneste år. Vi fik kendskab til, at Ribe HK stod overfor udfordringer med at stille et slagkraftigt hold, som vi jo reelt har spillerne til. Derfor kontaktede vi Ribe HK med henblik på, om de kunne være interesserede i at samarbejde med os”, fortæller formand for SA HK, Søren Brorsbøl. ”Heldigvis var Ribe HK interesseret i et samarbejde med os, så vi kan fortsætte divisionshåndbolden i Skovlund Ansager Hallen”, fortsætter Søren Brorsbøl.

Henrik Clausen, formand for Ribe HK, fortsætter: ”Vi glæder os meget over henvendelsen fra SA HK, da det giver os muligheden for at fortsætte dame-divisionsholdet i Ribe. Vi har en meget talentfuld ungdomsafdeling, og det er vigtigt, at vores talentfulde piger har et divisionshold at se op til, og samtidig for U19 pigernes vedkommende at få mulighed for at træne sammen med divisionsdamerne”.
Henrik Clausen lægger ikke skjul på sin begejstring over, at det samtidig bliver et meget stærkt hold, der bliver etableret: ”Vi har ambitioner om, at holdet skal spille med om oprykning til 2. division, og med en lang række spillere, som både har erfaring fra Liga, 1. division og 2. division, så venter der nogle spændende kampe i Ribe Fritidscenter”.

De to klubber har en fælles plan med projektet, hvor det sportslige ansvar lægges i hænderne på den sportslige ledelse fra SA HK, mens der etableres et samarbejdsudvalg med 2 repræsentanter fra hver klub.
”Vi har haft en række møder hen over sommeren, for at sikre fælles konsensus omkring samarbejdet, vi har diskuteret hvor der skal trænes, spilles kampe og ikke mindst de fælles målsætninger”, udtaler de 2 formænd samstemmende. ”Vi har stor respekt for det sportslige set-up, som SAHK har etableret”, udtaler Henrik Clausen. Søren Brorsbøl fortsætter: ”og vi har stor respekt for den fantastiske ungdomsafdeling Ribe HK har opbygget de seneste år”.

Med respekt for hinandens styrker, er der lagt op til et spændende samarbejde mellem de 2 klubber, som indtil videre er gældende for en sæson.

Horne Børneby er lukningstruet
Jyske Vestkysten skriver i en artikel på JV.dk at politikerne i Varde Kommune sidste år sendte en advarsel til skolen og børnehaven i Horne. Der var under 100 børn på de to enheder, der tilsammen kaldes Horne Børneby. Hvis det sker igen i år, så vil politikerne få en sag på bordet, hvor de skal tage stilling til, om de vil lukke Horne Børneby.
Det er børnetallet i september, der er afgørende, men her en måned før er skyerne grå:

“I øjeblikket ligger vi under 100,” siger Anne Øbo, der er afdelingsleder for skolen i Horne.

Derfor er det planen, at skolen, udviklingsrådet og sogneforeningen sammen holder et borgermøde 25. august klokken 19 i skolens gymnastiksal. Desuden arbejder byens bestyrelser med en procesplan for de indsatser, der kan sættes i gang.Det er en bred indsats, der skal til. Jeg kan ikke kun skrue på skoledelen. Det sker der ikke nødvendigvis noget ved. Der skal skrues andre steder også, og det er det, vi gerne skulle gøre i fællesskab. Det er lige så meget en borgeropgave og en byopgave. Vi er så en del af det puslespil, fordi vi er skole, og det gerne skulle være attraktivt at gå her, siger Anne Øbo.

Vores problem er, at vi ikke er for dygtige til at holde børnene hjemme så at sige, siger Keld Jochumsen, der er formand for sogneforeningen.
Du kan læse mere om de dystre udsigter for Horne Børneby på jv.dk

Elbefiskning i Sneum Å
Sydvestjysk Sportsfiskerforening foretog forleden el-befiskning i Sneum Å systemet for at kunne vurdere resultaterne af det store stykke arbejde som foreningens frivillige har gjort for at lægge gydegrus ud i de små åer og bække. Målet er at skabe gode vilkår for ørreder og laks, der om vinteren trækker op i de små vandløb for at gyde.

På et lille stykke af bækken ved Agerbæk Stadion blev bækken fisket igennem og ynglen fanget ind, målt og talt inden den varsomt blev sat ud igen. En del af byens fiskeglade og nysgerrige børn var mødt op for at følge med i, hvad der mon gemmer sig i den lille bæk, der løber gennem byen. Jeg lagde vejen forbi for at følge med i befiskningen, der jo foregår med generator, elektroder og kabler og ikke som vi kender det med fiskestang, hjul og fiskesnøre. Lyt med i episoden her på siden.

Sænk farten
Når skolerne åbner igen efter sommerferien, vil politikontroller og en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 95 kommuner minde trafikanterne om at sænke farten og være ekstra opmærksomme på de mange børn, der færdes på vejene. Det skriver GoVarde.dk

En ny undersøgelse viser, at en stor del af børnene går eller cykler på egen hånd. Undersøgelsen er gennemført af Epinion på vegne af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden blandt 369 forældre med børn i alderen 5-12 år. Se mere på www.sikkertrafik.dk/skolestart

Spændende udstilling i Kunstlab
GoVarde skriver at August måneds udstilling i KunstLab er lavet af Varde Fotoklub. På dette tidspunkt plejer fotoklubben at have kåret Årets Billede, men det er ikke gået helt som vanligt her i coronatiden.
Derfor er det stadigt helt åbent, hvem der i år kåres som fotograf på Årets Billede, der i år bedømmes af Slagelse Fotoklub. Varde Fotoklub inviterer derfor publikum til at besøge udstillingen, og hvis man har et godt bud på hvilket billede, der fortjener titlen, så er man velkommen til at kommentere i fotoklubbens gæstebog. Udstillingen kan ses til og med 27. august og der er åbent hverdage fra kl 9-17 og weekender kl. 12-16.
Læs mere om Varde fotoklub på www.vardefotoklub.dk

Balance Is Beauty i Agerbæk
Balance Is Beauty – det hedder den klinik som Janni Rosendahl Schmidt netop har åbnet i både Billund og Agerbæk. Janni er uddannet lægeeksamineret Health Mentor hos Curra me. En holistisk mentor uddannelse med fokus på, hvordan man via kost, kosttilskud, homøopati(naturmedicin) og kropsterapeutisk massage kan bidrage til et fysisk og psykisk helbred i balance. Behandlingsmetoden er baseret på viden om, at alt i kroppen hænger sammen. Derfor vægter også din livshistorie, genetik, vaner, mønstre og mindset meget højt for at sikre, at alt hvad du indebærer bliver set og hørt. Som overbygning på Health Mentor uddannelsen har Janni taget et akupressurkursus i følelseshealing hos Katrine Birk. En behandlingsform som også støtter både fysiske og psykiske ubalancer.

Balance Is Beauty drives ud fra en passion om at hjælpe dig på vej til at få det liv, du drømmer om – måske et liv du ikke har turde drømme om fordi ubalancer eller sygdom har forhindret dig i at tro på det er muligt, eller fordi du har prøvet alt og intet har virket godt nok.
Janni kan hjælpe dig med:

• Træthed, Stress, Angst, Depression
• Mave/tarm problematikker eller sygdom
• Under/overvægt
• Hovedpine/Migræne
• Eksem, akne
• Kredsløbsproblemer
• Smerter, gigt
• Hormonelle ubalancer
• Anden kronisk sygdom

Klinikken har åben hver mandag i Billund og tirsdag til fredag i Agerbæk. Du kan læse mere om de forskellige behandlingsformer og hvordan du booker en tid på den flotte, nye hjemmeside balanceisbeauty.dk

Næsbjerg lancerer byplakat
Næsbjerg har lanceret en meget flot byplakat. Plakaten fremstilles i 50 x 70 cm på 250 g silk mat papir. Den koster kr. 250,00 og det fulde beløb for salg af plakaten går til arbejde med at sikre, at Næsbjerg fortsat er en dejlig by at bo i. Plakaten kan købes og afhentes fra uge 34 ved henvendelse til Susanne Ladegaard, Hovedgaden 7 i Næsbjerg. Susanne kan fanges på mobil: 3016 6610. Forudbestillinger modtages gerne. Den flotte plakat kan ses på Næsbjerg.dk

Kom med Naturnørd til Blåvand
I dagens episode af nyhederne fra Varde Podcast kan du komme med Naturnørd til Blåvand, hvor han tager på en tilfældig tur i området og fortæller om de dyr han møder på sin vej.’

Generalforsamling i Skovlund / Ansager Udviklingsråd
Efter flere måneders venten afvikler Skovlund/Ansager Udviklingsråd d. 17/8 kl. 19.00 den årlige generalforsamling i Skovlund Kulturhus.
Ud over den sædvanlige dagsorden skal vi desuden høre om udviklingsrådenes nye og udvidede rolle, mest kendt som ”UVR Version 2.” Hvad forventer byrådet / Varde Kommune af os – hvilke muligheder har vi, og hvor kan vi gøre en forskel? Desuden kommer et medlem fra ridekluben RIKA for at berette om betydningen af at få en håndsrækning fra udviklingsrådet. Vi fordeler ikke millioner, men mindre beløb gør også stor gavn mange steder. Kom og vær med – det bliver ikke spor kedeligt, og vi er vært ved en kop kaffe. Det skriver Kristian Støjberg fra
Skovlund / Ansager Udviklingsråd.

Send din historie til os
Har du en historie eller begivenhed du ønsker at tippe os om, så send det til post@radiovarde.dk – så kigger vi på det.

KLIK HER for at få besked, når der er nye episoder af podcasten klar

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *